MarktPlaza

HERBERT REINECKER**EEN VROUW WACHTTE*DAS STÄRKERE GESCHLECHT

103x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

HERBERT REINECKER
**EEN VROUW WACHTTE**
*DAS STÄRKERE GESCHLECHT*
D.A.P. RENAERT 1975 BRUSSEL
ZEER FRISSE + SOLIDE HARDCOVER.!!
ARTIKEL INVENTARIS CODE 3.952
FORMAAT 193 X 129 X 25 + 284 PGS +392 GRMM.
VERZENDLNG IN BELGIE 3,95 EURO NR NEDERLAND 8,50 EURO.
Herbert Reinecker, pseudoniemen die hij ook wel hanteerde: Alex Berg en Herbert Dührkopp (Hagen, 24 december 1914 - Kempfenhausen am Starnberger See, 27 januari 2007) was een Duitse journalist en schrijver die bekend is geworden als
AUTEUR-SCENARIO SCHRIJVER VAN DE TV-POLITIE SERIES(KRIMI):**DER KOMMISSAR**+**DERRICK**
In 1936 begon hij zijn journalistieke loopbaan bij een nazitijdschrift voor jongeren en volgde hij een cursus draaiboekschrijven. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was hij werkzaam als oorlogsverslaggever voor de Waffen-SS in onder meer Rusland en Vlaanderen. Hij liep hierbij dysenterie op waar hij bijna aan overleed. Verder schreef hij een aantal toneelstukken, werkte bij diverse nazibladen en werkte mee aan het scenario voor de propagandafilm "Junge Adler".
Daarna kwam Reinecker bij de radio en de televisie terecht. In de jaren zestig begon hij stukken te schrijven voor de Duitse tv. Aan het einde van dat decennium verscheen zijn eerste politieserie op dit medium. Deze "Der Kommissar" genaamde reeks die uit 97 afleveringen bestond, verliep zeer succesvol. Vanaf 1974 volgde de politieserie "Derrick" die eveneens hoog scoorde en waarvoor hij alle 281 afleveringen vervaardigde. Evenzo stond Reinecker aan de wieg van het in 1988 gelanceerde politiefeuilleton "Siska" waarvan hij vier episodes voor zijn rekening nam.
Behalve draaiboeken en toneelstukken verschenen er ook hoorspelen, romans, jeugdboeken en korte verhalen van zijn hand. Vanwege een oogziekte was Reinecker op het einde van zijn leven niet meer in staat om te schrijven maar moest hij zijn verhalen op een bandrecorder vastleggen.
Hij overleed begin 2007 op 92-jarige leeftijd.