MarktPlaza

Henrietta Thompson - Anders

100x bekeken
5 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

creatieve hergebruikideeen voor je interieur

272 pagina's

We gooien zo makkelijk dingen weg en dat is zonde omdat er nog zoveel moois mee te maken valt. Als je je spullen een tweede leven gunt is dat niet alleen goed voor het milieu en je portemonnee, maar vooral ook voor je interieur. Meubels, opbergoplossingen, verlichting en accessoires, textiel, huishoudelijke voorwerpen, ze komen allemaal aan bod. Met een paar ingrepen kun je iets wat je op het punt stond af te danken omtoveren in een verrassend designitem.

In Anders vindt je allerlei creatieve en onverwachte manieren om voorwerpen een tweede leven te geven. Laat je inspireren door de voorbeelden van binnen- en buitenlandse designgrootheden als Marcel Wanders, Maarten Baas en Jasper Morrison en de stap-voor-stap projecten om zelf mee aan de slag te gaan. Het is heel makkelijk om je oude spullen een nieuw designleven te geven, je moet het alleen soms gewoon even zien.

Een inspiratiebron voor het hergebruik van allerlei alledaagse voorwerpen in het hedendaagse interieur en huishouden. De inleiding maakt in gedegen vogelvlucht de achterliggende gedachte van hergebruik binnen de vormgeving inzichtelijk. Hergebruik wordt vaak omschreven als trend, maar kent toch met een traditie die ruim een halve eeuw bestaat (bv. het werk van Marcel Duchamp). Er volgen vijf hoofdstukken over praktisch hergebruik voor meubelstukken, opbergruimte, verlichting en accessoires, textiel en het huishouden. Elk hoofdstuk bevat beknopte uitleg over circa dertig innovatieve designvoorbeelden van de afgelopen twee decennia. Bekendere werken zijn bv. van Tord Boontje, Piet Hein Eek, items van Muji, de war bowl en de rag chair. Elk item/idee gaat gepaard met een of meerdere kleurenfoto's. Ook heeft elk hoofdstuk circa vijftien doe-het-zelf ideeen, waarvan drie complexere projecten met uitgebreide instructie en illustratie, geinspireerd door de designvoorbeelden. Het boek is inhoudelijk zeer up-to-date gezien de internetbronnen van de auteurs: creatieve websites en blogs, bekend en geliefd bij insiders. Prettige tekst- en beeldcombinatie van recente vormgevingsideeen en zeer bruikbare tips ter stimulering van hergebruik: zowel beknopt naslagwerk als praktisch handboek.