MarktPlaza

Henk Hermans - Zorgen Voor Jezelf - Ik Ben Zo Moe

87x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

103 pagina's

hoe u vermoeidheid kunt overwinnen

Aanpakken van vermoeidheidsklachten

In de serie Zorgen voor jezelf.

De toegankelijke en praktische boeken uit deze serie helpen mensen inzicht te krijgen in mogelijke oorzaken van veel voorkomende (gedrags)problemen, en geven handvatten om er zelf iets aan te doen.

De handzame boeken zijn een uitstekende bron van informatie voor mensen met deze klachten en voor hun omgeving. Zij kunnen zo - zelfstandig of met hulp van arts, therapeut, maatschappelijk werker of psycholoog - hun problemen aanpakken.

Ieder deel van de serie is geschreven door een of meer auteurs die op dat specifieke terrein deskundig zijn en in de praktijk ervaren zijn. De serie als geheel staat onder redactie van de psychologen Theo IJzermans en Jan Schouten.

Vermoeidheidsklachten na ziekte of grote inspanning worden niet als abnormaal beschouwd. Maar soms ontstaat een chronische vermoeidheid zonder aanwijsbare oorzaken. Door het probleem psychologisch te benaderen, geeft de schrijver aan hoe vermoeidheid ongewild en ook vaak onbewust door de patient zelf in stand wordt gehouden. In korte, overzichtelijke hoofdstukken worden daarbij mogelijkheden voor cognitieve gedragstherapie gegeven. Schema's, voorbeelden en praktische raadgevingen verbeteren het inzicht en zijn een stimulans voor gedragsverandering. Duidelijk toont de schrijver aan dat het grote werk door de lezer zelf moet worden gedaan. Gedragstherapie kost tijd en inspanning, maar belangrijk zijn vooral een positieve instelling en volharding om het gewenste doel te bereiken. Zo is het boek een waardevolle handleiding, geschreven in vlotte verteltrant, met overzichtelijke richtlijnen. Het boek is geschikt voor mensen met vermoeidheidsklachten en voor werkers in de gezondheidszorg.