MarktPlaza

Henk Coelman: Zen voor leken

129x bekeken
5 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Henk Coelman: Zen voor leken

Zen voor leken is bedoeld voor wie meer willen weten over zen als boeddhistische stroming en eventueel zelf willen gaan mediteren. Voor hen worden de belangrijkste zaken 'op een rijtje' gezet. Daarbij wordt op de volgende vragen ingegaan. Wat houdt het boeddhisme in en welke stromingen zijn er? Waarom zou u, uit al die stromingen, juist voor zen kiezen? En stel dat u voor zen kiest, hoe past u dat dan toe en hoe kunt u mediteren?
Aan meditatie wordt dus eveneens ruime aandacht geschonken. Als u zich door het lezen voldoende ge?nspireerd voelt om ook te gaan mediteren, dan biedt dit boek daarvoor een leidraad. Als uitgangspunt is daarbij gekozen dat u dat in beginsel zelfstandig moet kunnen beoefenen. Dus zonder de hulp van een leraar.
Zen voor leken is zodanig opgezet dat vanuit het brede, globale overzicht van het boeddhisme steeds verder wordt ingezoomd op zen en de daarbij behorende meditatiepraktijk, het zazen.
Henk Coelman (1945) houdt zich al meer dan dertig jaar bezig met verschillende vormen van meditatie. Ongeveer twintig jaar geleden is hij speciaal ge?nteresseerd geraakt in het zenboeddhisme. Hij heeft zich vooral bezig gehouden met de vraag wat de essentie is van zen en hoe die, zonder onnodige oosterse cultuuruitingen, aan westerlingen kan worden overgebracht.

Uitg, Elmar, paperback. Lichte vouw in de voorzijde omslag, kaft verkleurd; verder in goede staat.

ksteso

1904

P150419