MarktPlaza

Heleen van Royen - De Naaimachine (Hardcover/Gebonden)

70x bekeken
3 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Heleen van Royen  - De Naaimachine  (Hardcover/Gebonden) 

BCZ

183 pagina's

over moederschap

Heleen van Royen wordt op 9 maart 1965 als Helena Margaretha Kroon geboren in Slotervaart, Amsterdam-West. In 1983 doet Van Royen eindexamen VWO. In 1984 wordt ze ingeloot voor de School voor de Journalistiek in Utrecht, waar ze in 1987 afstudeert.
Na haar studie werkt Van Royen bij als redacteur bij Haarlems Dagblad, als verslaggever bij Radio Noord-Holland en als freelancer bij diverse tijdschriften.

Heleen van Royen debuteerde in 2000 met de kaskraker De gelukkige huisvrouw, waarvan tot op heden meer dan 250.000 exemplaren zijn verkocht. Haar debuutroman is vertaald in acht landen en werd internationaal lovend ontvangen. Theatergezelschap Het Vervolg voerde de gelijknamige bewerking van haar boek met veel succes op in heel Nederland, en de film werd een groot succes. Heleen van Royen schreef tevens wekelijks een spraakmakende column in Het Parool en op Planet Internet.

Heleen van Royen: literaire provocateur, lustobject " en moeder. Maar het moederschap gaat haar van die drie soms het moeilijkste af. Ach, gelukkig hebben ze hun vader nog

Na de eerste zwemles kwam Olivia druipnat en met blauwe lippen terug. Ze overhandigde me een rode stip van plastic, ter grootte van een kwartje.Voor op mijn badpak, zei ze.Ik draaide de stip rond, peuterde eraan. Geen plakstrip te bekennen. Je moet hem dr op naaien, zei een moeder behulpzaam.Naaien?!Gewoon, met een paar steekjes.Thuis heb ik de stip opnieuw onderzocht. En ik beken: ik heb even aan het plastic gelikt. Daarna kocht ik naald en draad. Ik heb me nog nooit zo moeder gevoeld als toen ik mijn eerste stip op Olivias broekje naaide. Twee stippen later zwom ze af.

Bespaar portokosten bekijk ook mijn andere advertenties