Heleen Oosterveld - Leven Op Het Franse Platteland

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 127x bekeken
  • Datum geplaatst 4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Niet van toepassing
Staat van het product
Zo goed als nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

277 pagina's

Heleen Oosterveld en haar man Rolf waren ooit zo'n stel 'dat het helemaal fantastisch voor elkaar had': nog geen veertig jaar, een eigen huis, een eigen bedrijf, dikke lease-auto en heel vaak lekker uit eten. Ontevreden of ongelukkig waren ze niet met dit leventje, dat gerust zo door had kunnen gaan tot aan het pensioen. aar daar kwam iets tussen. Want van de ene op de andere dag besloten Rolf en Heleen dit gesettelde, vertrouwde leven op te geven en in te ruilen voor een onzeker bestaan als boer en boerin in Frankrijk.
Dit levendige verhaal vertelt het hoe en waarom van die drastische verandering, die het leven van Rolf en Heleen een totaal andere wending gaf. Het is het waargebeurde verhaal van de moeilijkheden en de twijfels, maar ook van het plezier wanneer een probleem overwonnen was. Het leren leven als zelfvoorzienende boer, de andere mentaliteit van de Fransen en vele grappige anekdotes: leven op het Franse platteland is Heleens persoonlijke verslag voor iedereen die wel ens droomt alles op te geven om te gaan leven van het land.
Dit boek is eerder uitgekomen onder de titel Leven als boer in Frankrijk. Voor deze versie schreef Heleen twee nieuwe hoofdstukken.
Het verhaal van een Nederlands stel dat de stap maakte om te verhuizen naar het midden-Franse platteland om daar zelfvoorzienend te gaan leven van wat het boerenbedrijf hun zou opleveren. Dit verslag vertelt het hoe en waarom van hun keuze en verhaalt over zowel de plezierige als de moeilijke tijden en gebeurtenissen in de eerste jaren van hun verblijf op het Franse platteland. Wie ervan droomt maar nog niet de stap heeft durven zetten om een veilig bestaan op te geven voor de uitdaging om in den vreemde zelfvoorzienend te worden, zal dit relaas met genoegen en verbazing lezen. Herziene en met twee nieuwe hoofdstukken uitgebreide editie. Elk hoofdstuk begint met een kleine zwartwitfoto.


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.