MarktPlaza

[Heinrich Kley] Leut und Viecher Inspirator voor Walt Disney

112x bekeken
5 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Hardcover. Leut und Viecher. Album von Heinrich Kley. München: Albert Langen. Niet gedateerd. 64 bladzijden. Formaat circa 40 cm.
Werk bestaat uit alleen maar illustraties met een kort onderschrift naar werk van Heinrich Kley. Bandtekening van een naakte vrouw te paard. Letters op band in goudopdruk. Band met slijtageplekjes (vooral randen) en wat vlekkig/smoezelig. Op een de bladzijde tegenover de titelpagina een oude illustratie uit vermoedelijk Simplicissimus aangebracht. Boekblok met wat foxing maar voor leeftijd nog goed.
Kley's werk zou de inspiratie voor Walt Disney geweest zijn toen hij de dansende alligators en olifanten in Fantasia maakte. Zijn werk verscheen onder andere in Jugend en Simplicissimus. Veel van het werk in dit boek bestaat uit een interactie tussen mens en dier, waarbij de dieren vaak antropomorfe eigenschappen krijgen. Referentienummer 10955.

160 euro

Vraagprijs/bieden is exclusief verzendkosten. Verzendkosten 8,60 euro met Postnl (aangetekende verzending). Afhalen ook mogelijk (op afspraak). Zie ook mijn andere advertenties voor gecombineerd verzenden.