MarktPlaza

Heerlijkheden uit een glas

145x bekeken
7 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Voor het samenstellen van heerlijkheden in laagjes in je glazen zijn er verschillende mogeiljkheden, afhankelijk van de consistentie van de ingrediënten.

Als je echt indruk wilt maken met een buffet of een avond met speciale genodigden, kan je ijsblokjesbakken of siliconen vormen gebruiken om ijsblokjes te maken van pesto, tapenade, coulis, mousse enzovoort.

Je hoeft ze alleen maar op de dag van het feest uit de bakken te nemen, er de laatste ingrediënten bij te doen en je glazen zijn in een handomdraai klaar!

Nuttige tips en een onschatbare hoeveelheid recepten maken dit boek tot een inspiratiebron voor iedereen die eens wat anders wil proberen bij een dinertje. Je kunt een complete maaltijd maken maar ook recepten uit heerlijkheden uit een glas gebruiken voor een leuk tussengerecht of bijzonder toetje.

Kleine glaasjes waarin borrelhapjes, amuses, voorgerechtjes, een tussengerechtje en nagerechtjes zijn qua presentatie heel leuk. Die glazen zijn in allerlei maten en vormen voor weinig geld te koop, maar bijvoorbeeld voor een feest zijn wegwerpglazen wel zo gemakkelijk. In dit boek staan tientallen eenvoudige recepten waarmee iedereen goed voor de dag kan komen. De indeling is wat willekeurig: klassieke glazen, internationale glazen, chique glazen en glazen voor fijnproevers. De nadruk ligt op recepten voor hartige hapjes met groente, met vlees, met vis maar ook recepten voor 'zoete' glazen. De meeste ingredienten zijn algemeen verkrijgbaar. Elk hoofdstuk wordt besloten met een pagina met zes snelle hapjes die wel iets meer ervaring vragen. Vooraf beknopt wat informatie over benodigd keukengerei (merendeels standaard aanwezig) en ingredienten. Per blazijde een recept met op de tegenoverliggende pagina een mooie gerechtfoto. Een inspirerend boek voor een breed publiek. Achterin een inhoudsopgave per hoofdstuk en een receptenregister.

NIEUW boek,

softcover met flappen

17,5 x 29 cm.

159 pagina's.