MarktPlaza

Harold H. Bloomfield, R.B. Kory: Geluk

224x bekeken
12 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Harold H. Bloomfield, R.B. Kory: Geluk
Het TM programma, psychiatrie en verlichting
Met een inleiding van Maharishi Mahesh Yogi


Het bereiken van een toestand van voortdurende groei en blijvend geluk is een van de eeuwenoude dromen der mensheid. In dit boek laat Dr. Bloomfield zien hoe het TM programma vervulling van deze droom binnen ieders bereik brengt en hoe het tegelijkertijd een revolutie op het terrein van de psychiatrie teweeg brengt. Hij beschrijft hoe - en waarom - het TM programma erin slaagt mensen te helpen het geluk te vinden, dat zij wanhopig zoeken, wanneer de traditionele psychotherapeutische methoden en andere zelf-ontwikkelingsprogramma's falen. Hij legt uit hoe voor de 'gemiddelde doorsnee neuroticus' het TM programma oude psychologische wonden even gemakkelijk en pijnloos heelt als het lichaam een fysieke wond heelt en hij toont in gemakkelijk te begrijpen en niet-technische taal aan dat het TM programma iedereen kan helpen echt, voortdurend en groeiend geluk te vinden.
Door te vertellen over de ervaringen van door hem behandelde patiƫnten, toont dr. Bloomfield aan hoe vele van de klassieke problemen die mensen bij de huisarts of bij de psychiater brengen - zoals zorgen, gespannenheid, hoge bloeddruk, slapeloosheid, huwelijksmoelijkheden, puberteitsproblemen, de angst voor het ouder worden en gewoon gebrek aan gelukkig zijn - gemakkelijk, vlug en goedkoop door het TM programma opgelost kunnen worden.

Daarnaast biedt dit boek een vergelijking tussen het TM programma en andere zelf-ontwikkelingsprogramma's zoals Dr. Benson's ontspanningstechniek, biofeedback, hypnose en andere technieken.


Uitg. MU Nederland Press, paperback. In goede staat.