MarktPlaza

Harmen van Straaten: Wonderland

89x bekeken
3 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Verzenden
Verzendkosten

Omschrijving

143 bladzijden 

Uitgeverij Vassalluci, 2003
ISBN 90 5000 632 9
gebonden, harde kaft

================
van de achterzijde:
David John Coombs, die zichzelf DJ Coombs noemt, is mank en heeft een groeistoornis, maar is een tiener met een missie - het leiden van een snel en meeslepend leven. Alleen valt dat niet mee als je opgroeit in een vervallen en kitscherige kustplaats. Symbool en middelpunt van het verhaal van verveling en uitzichtloosheid is de pier waar zijn vader een carrousel uitbaat. Vanuit een Spitfire op een toren van de pier observeert DJ Coombs als een `vanger in het koren´ de wereld om hem heen. Cynisch, filosofisch en soms hilarisch is zijn commentaar op de omgeving: hij denkt met de hamer en schrijft met een scheermes.
Kleine en grote misdaden, mysteriën en het verlangen naar sex vullen de dagen van DJ Coombs en zijn twee beste vrienden: Slimy, een puistige crimineel in de dop, en Kate, een meisje dat haar charmes breed uitvent. DJ Coombs´ familie levert een dickensiaanse achtergrond: het circusleven van zijn overgrootouders, en figuren als Opa Zeemlap en de Grootmoeder van het Verhoogde Ledikant
met haar muur van wijsheid. DJ Coombs´ uitstapjes, imaginair of niet, en zijn conversaties met het Opperwezen geven het boek een virtuele lading.
is een eigentijdse roman die een brug slaat tussen een jeugdroman en een roman bedoeld voor lezers van alle leeftijden, die liever iets spannends lezen dan het navelstaarderige euvel waar de meeste Nederlandse boeken onder gebukt gaan.