MarktPlaza

Hans van Dam - Euthanasie, de praktijk van dichtbij bekeken .

30x bekeken
12 dagen geleden geplaatst
Geen afbeelding beschikbaar

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

 Hans van Dam - Euthanasie, de praktijk van dichtbij bekeken . interviews met artsen

  • Bij een verzoek om hulp bij het levenseinde hebben patiënten, nabestaanden en artsen uiteenlopende emoties, inzichten en belangen. Elkaar hierin begrijpen is niet altijd even makkelijk. Dat bleek bij het verschijnen van het boek Euthanasie, de praktijk anders bekeken dat Hans van Dam twee jaar geleden in opdracht van de NWE, Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde schreef. Veertien verhalen van nabestaanden waarin de goede kanten van de praktijk, maar ook de schrijnende tekorten aan het licht kwamen. Het boek maakte veel los.

Nu zijn de artsen aan de beurt om hun kant van het verhaal te vertellen. In Euthanasie, de praktijk van dichtbij bekeken vertellen zij openhartig over hun ervaringen met euthanasie en hulp bij zelfdoding. Van artsen die tegen euthanasie zijn, tot artsen die soms verder gaan dan de wet toestaat. Indringende ervaringen van na de euthanasiewet, maar ook van lang daarvoor, toen alles nog in het geheim moest gebeuren, artsen geen idee hadden welke middelen ze moesten gebruiken en de soms dramatische gevolgen daarvan.
Joep Douma, internist-oncoloog, ziekenhuis Rijnstate, en Rob Jonquière, directeur NWE, sluiten het boek af met hun reactie op de vaak aangrijpende verhalen.
-

  • Nederlands
  • Paperback, z.g.a.n.
  • 9789074020046
  • 200 pagina's
  • 8,75