Hannah van Buuren: Sexualiteit en christusbewustzijn

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 90x bekeken
  • Datum geplaatst 1 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Gebruikt
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Bieden

Omschrijving

Hannah van Buuren: Sexualiteit en christusbewustzijn

Hoe komt het toch dat wij in het westen seks in de ene hoek van ons leven onderbengen, en iets spiritueels als het Christusbewustzijn zover mogelijk in de andere hoek? Het eerste wás een taboe. Het tweede is het nu.
Jung beschreef in 'Aion' de Christus al als deel van ieders Zelf. Maar wie legt in zichzelf de schakel van wat hij zo wetenschappelijk betoogt naar wat Johannes in zijn evangelie zegt: "Zijt gij niet als goden?". Hannah van Buuren in ieder geval niet.
Zij volgde een lezingencyclus bij Zohra Betrand, en deze sloeg in als een bliksmeinslag. Daar lag de kern waar ze streeds schichtig omheen gecirkeld was. Bertrand liet zien hoe het één lijn was: goddelijke kosmische seksualiteit bouwt ons op, laat ons over onze grenzen heen reiken naar anderen, en verwekt zelfs lijfelijk het christusbewustzijn in ons, als we ons met de bedoelingen van die kosmische seksuele energie durven vereenzelvigen. Ten onrechte hebben we seks en het herkennen van God in onszelf eeuwenlang uit elkaar gesteld, en gedahct dat we maar al te goed tot seks maar juist helemaal niet tot God-zijn in staat waren. Daardoor begrepen we er niets van.

In dit bboek gaat Hannah van Buuren verderen dan ze zich ooit eerder heeft gewaagd. ZO helder en gewoon mogelijk legt ze het verband uit tussen vrijen, groeien, onze goddelijke dubbele afkomst en de weg-terug. Voor wie Zohra Bertrand, of Jung op dit punt, of andere ingewijden nog te hoog gaan, biedt dit boek een opstap. Het is een heldere, overzichtelijke, eerlijke onthulling van wat we zijn:
goddelijk werk in uitvoering - liefde die van twee kanten komt.


Uitg. De Ster, gebrocheerd. In uitstekende, ongelezen staat.

 

 

ksteso

P150321


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.