MarktPlaza

Handgemaakte Toeareg ketting 3 - Ebbenhout muntenzilver onyx

99x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Toeareg ketting 3 komt uit de Sahara. Dit authentieke sieraad is handgemaakt door de Toeareg. De totaal lengte van deze ketting is 58 cm. De hanger heeft de volgende afmetingen: 5.2 cm lang en als breedste 3 cm. De kettinghanger is vervaardigd uit oude munten zilver en heeft een inleg van ebbenhout. De ketting heeft ook Onyx kralen. Oude munten zilver is minder zuiver dan 925 zilver, want er zat meer koper in de munten.

De hanger is een een Croix du Sud symbool. (Zuiderkruis) Het Zuiderkruis is namelijk een sterrenbeeld, waarop de Toeareg zich oriënteren in de Sahara. Dit wordt gedaan met behulp van deze Croix du Sud hangers. Elke stam heeft zijn eigen variant van deze hangers.

Toeareg ketting 3 is uniseks, zowel mannen als ook vrouwen kunnen deze ketting dragen. Met de aanschaf van Toeareg ketting 3, helpt u hun aan een beter leven. Een groot deel van de opbrengst gaat namelijk direct terug naar de stammen. Oftewel jij een mooi sieraad en hun een beter leven! Wilt u meer weten over de werking van Onyx of de Toeareg? Leest u dan hieronder verder om uw nieuwschierigheid te bevredigen!

De Toeareg

Toeareg stammen leven in Afrika. Ze leven in tenten die makkelijk opgezet worden. Door middel van een houten frame kunnen ze gewoven matten en stoffen er overheen spannen. De Toeareg zijn een Berbervolk van nomadische veetelers in de Sahara en Sahel.

Niemand weet meer precies waar ze vandaan kwamen. Ook weet men niet precies hoe groot de populatie is, maar de schatting is dat het ergens tussen de 300000 en 1 miljoen mensen ligt. De Toeareg hebben ook een eigen schrift. Het schrift van de Toeareg wordt Tifinagh genoemd. Tifinagh is afgeleid van het Fenicish alfabet.

Vrouwen zijn erg vrij bij de Toeareg. In de eerste plaats stemmen zij volwaardig mee in besluiten met betrekking tot familie en stam. In de tweede plaats worden afstamming, maar ook erfkwesties via de vrouwlijke lijn geregeld.

Namen

De naam Toeareg komt waarschijnlijk van het woord Targa. Dit is de naam die zij gegeven hebben aan de Fezzan regio in Libië. Daarvan wordt gedacht dat het ook de plek is, waar hun oorsprong ligt. Ze noemen zichzelf Kel Tamasheq, (sprekers de Tamasheq taal) maar ook Imashaghen (nobel en vrij)

Verder noemen ze zich Kel Tagelmoust. Dit betekend gesluierden. Alleen de mannen sluieren zich met een Tagelmust. Dit is een combinatie van een sluier en een tulband. De Tagelmust is geverfd met indigo, die afgeeft op hun gezichten. Daarom worden ze de blauwe mannen van de Sahara genoemd. Mannen dragen de Tagelmust vanaf de leeftijd van 25 jaar.

Karavaanhandel

De Touareg beheersten duizenden jaren lang de karavaanhandel in de Sahara. Ze handelen tot op de dag van vandaag nog steeds tussen Marokko en Timboektoe. Goederen die werden verhandeld waren onder andere zout, goud, zilver, dadels, textiel, maar ook slaven en wapens.

De geneeskrachtige en spirituele werking van Onyx

Onyx edelsteen bij je dragen kan je helpen in belastende en stressvolle situaties. De steen geeft steun, kracht en doorzettingsvermogen en helpt je je doelen te bereiken. De edelsteen maakt standvastig en verantwoordelijk en stimuleert zelfverwezenlijking. Onyx stimuleert analytisch denken, logica en concentratie.

Ook helpt het om een nuchtere en realistische houding aan te nemen. Het is een goede steen voor mensen die makkelijk afgeleid of beïnvloed worden. Fysiek heeft onyx een positieve werking op het gehoor, het zenuwstelsel en het immuunsysteem. Daarnaast is het een goede steen voor het gebit, botten en de voeten.

Sterrenbeeld en Onyx

Steenbok

Chakra en Onyx

Basischakra (1e)