MarktPlaza

Handboek patchwork quilten en appliqueren

192x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

door Jenni Dobson.

Door de fantastische combinatie van stap-voor-stap beschrijvingen, handige tips en vernieuwende ideeën is het HANDBOEK PATCHWORK, QUILTEN EN APPLIQUEREN een complete handleiding voor iedereen die geïnteresseerd is in het maken van mooie quilts.
Beginnende quilters vinden informatie over patronen en stoffen kiezen, de techniek van het snijden, naaien en afwerken van een quilt. Zowel de traditionele werkwijzen zoals de papiermethode, werken met mallen en appliqueren met de hand, maar ook de snelle snijd-en-stik-methode en machinaal appliqueren komen aan bod.
De gevorderde quilter kan zijn of haar vaardigheden vergroten met de complexere technieken zoals trapunto en het uitproberen van nieuwe creatieve combinaties.
Alle gellerde technieken kunnen direct toegepast worden in twintig schitterende werkstukken.
De voorbeelden en technieken zijn kleurrijk geïllustreerd met foto's en fijne aquareltekeningen. De werkstukken variëren van het bekende log cabin-patroon tot adembenemend driedimensionaal patchwork, van traditioneel geappliqueerde album-quilts tot elegante glas-in-loodapplicaties, van toepassingen met de bekende quiltsteken tot shashiko-quilts.

Zeer fraaie hardcover, in NIEUWSTAAT.

192 pagina's