MarktPlaza

Handboek INGREDIËNTEN uit de hele wereld

132x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Francois Fortin
Dikke, forse hardcover, NIEUWSTAAT !, 22,5 x 28 x 4,5 cm.
Er zijn meer dan 1000 levensmiddelen beschreven.
Er is uitgebreide informatie te vinden over voedingswaarde, smaak, tips voor inkopen, voorbereiding en toepassingsmogelijkheden. 
- Ook wordt aandacht besteed aan de manier en tijd van bewaren.
Elk ingrediënt is natuurgetrouw afgebeeld zodat het product al bij de eerste oogopslag herkend wordt.
Bovendien is een honderdtal recepten opgenomen die duidelijk stap voor stap beschreven zijn.
Een lijst van keukentermen, een trefwoordenregister en een receptenregister maken dat alle informatie gemakkelijk terug te vinden is. 
Dit alles maakt dit compendium een toegankelijke bron van informatie voor iedereen die geïnteresseerd is in alle inheemse en exotische producten die op onze wereldmarkt verkrijgbaar zijn.
Naslagwerk waarin levensmiddelen, ingedeeld per groep, beschreven worden. Van groenten, fruit, noten en zaden, wieren, granen en peulvruchten, vis, vlees, melk en melkproducten, rijs- en bindmiddelen enz. enz. wordt per groep eerst algemene informatie gegeven over inkoop, voorbereiding, diverse gaartechnieken en serveersuggesties. 
Iedere groep is weer onderverdeeld in soorten en/of varieteiten. 
Van ieder opgenomen levensmiddel wordt informatie gegeven over herkomst, teelt, inkoop, voorbereiding, voedingswaarde, bereiding, serveersuggesties, bewaarmogelijkheden enz. 
Vaak werd een recept toegevoegd, geïllustreerd met kleine instructieve foto's. Van ieder genoemd product duidelijke, gekleurde afbeeldingen of foto's, soms ook reproducties van botanische prenten. 
Tot slot een verklarende woordenlijst van culinaire termen, een alfabetische register en een alfabetische receptenregister. 
Mooi verzorgde uitgave, veel informatie, veel illustraties in kleur.
GROENTE:
bolgroenten, wortelgroenten, vruchtgroenten, bladgroenten, stengelgroenten, knolgroenten, bloemgroeten.
PEULVRUCHTEN:
FRUIT:
zomerfruit, steenvruchten, pitvruchten, citrusvruchten, tropische vruchten, meloenen.
NOTEN en ZADEN
WIEREN
PADDESTOELEN
GRANEN en GRAANPRODUCTEN
KRUIDEN en SPECERIJEN
VIS:
zoetwatervis, zeevis, platvis, 
SCHAALDIEREN
SCHELP- en WEEKDIEREN
VLEES
ORGAANVLEES
VLEESWAREN
GEVOGELTE
MELK- en MELKPRODUCTEN
SUIKER, HONING, SIROOP, CACAO
VETTEN  en OLIËN
RIJS- en BINDMIDDELEN
KOFFIE en THEE
WOORDENLIJST
REGISTERS en RECEPTENREGISTER.