MarktPlaza

H. Ziegler, E.R. Gruber: Het oerevangelie

129x bekeken
8 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

H. Ziegler, E.R. Gruber: Het oerevangelie

Wat heeft Jezus werkelijk gezegd

Tientallen jaren van nauwgezet onderzoek van de bronteksten hebben een sensationeel resultaat opgeleverd: de reconstructie van de werkelijke uitspraken van Jezus Christus. Na 2000 jaar weten we eindelijk wat Hij echt gezegd heeft.
Ontdaan van alle latere theologische toevoegingen, vervalsingen en veranderingen verkrijgen de teksten weer hun oorspronkelijke kracht en betekenis.
De kritische bijbelonderzoeker Herbert Ziegler verrichtte uiterst nauwkeurig en onbevooroordeeld zijn onderzoek, waarbij hij vele oude, zuivere bronnen bestudeerde, zodat hij uiteindelijk in staat was de ware uitspraken van Jezus te reconstrueren.
In een uitvoerige inleiding beschrijft Elmar R. Gruber de fascinerende ontstaansgeschiedenis van de evangelien.
Hij laat zien uit welke mondelinge en schriftelijke overleveringen deze teksten opgesteld werden. Daarnaast toont hij ook aan dat er vele politiek en theologisch gemotiveerde aanpassingen hebben plaatsgevonden. Ook de spannende zoektocht naar de authentieke woorden van Jezus, die vele bijbelwetenschappers, filologen en geschiedkundigen in zijn ban gehouden heeft, wordt in dit boek uitgebreid beschreven.

Uitg. Tirion, paperback. In goede staat, praktisch ongelezen staat.

kst

P010416