MarktPlaza

H.de Roos - De Kameleon op volle toeren

112x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

H.de Roos - De Kameleon op volle toeren
Zonnebloem~serie
Geïllustreerd door G van Straaten
leeftijd: tot 12 jaar
19e druk, Uitgeverij Kluitman
128 pag. isbn 90 206 6511 1
harde kaft
wat vlekjes, heel klein stukje van de rug geplakt
Prijs: teab (bieden excl de eventuele porto aub)


"Ook ditmaal spelen Sietsen en Hielke, de zoons van de gemoedelijke dorpssmid, met hun sterke motorboot de hoofdrol in dit nieuwe jongensboek uit het Friese waterland.
Toch is Meindert Fortuin, de oude pottenbaas, die al bijna veertig jaar met zijn oude hondenkar met aardewerk langs de boerderijen gaat, het middelpunt van dit verhaal.Als er nu een wiel van Meinderts wagen afloopt en de hele inhoud potten en pannen aan scherven valt, besluiten Sietse en Hielke, samen met de onbetaalbare Gerben, Meindert aan een echte bakfiets te helpen en ze gaan met een lijst het hele dorp en de omgeving af om steun en dank zij de gulle gaven van de gehele burgerij bereiken zij hun doel.
Meindert krijgt op zijn feestdag een pracht van een fiets en een envelop met inhoud bovendien!
Wie had dat gedacht?Zwart, de veldwachter, die altijd een oogje houdt op die belhamels van Klinkhamer, in ieder geval niet, maar dat hindert niet, want Meindert is in zijn schik en daar was het om te doen, o zo!"


(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep 'kinder- en jeugdboeken'. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)