Guus Kuijer - Het Grote Boek Van Madelief

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 81x bekeken
  • Datum geplaatst 4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Niet van toepassing
Staat van het product
Zo goed als nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

408 pagina's = pakketpost

In 'Het grote boek van Madelief' staan alle vijf boeken over Madelief bij elkaar.
Je kunt erin lezen over de nieuwbouwwijk waar Madelief met haar vriendjes allerlei avonturen beleeft. Later verhuist Madelief met haar moeder naar een andere stad, waar in haar buurt eigenlijk helemaal geen ander kinderen wonen, alleen de stille Robbie de Rover, die zich verschanst in een dichtgetimmerd huis. Uiteindelijk raakt Madelief toch met hem bevriend. Ze vertelt over haar meester, die zo gek doet dat de kinderen hem meester Cowboy noemen. En ze gaat bij opa logeren als oma dood is. Door veel met opa te praten begrijpt ze langzamerhand wat voor moeilijk leven oma heeft gehad. En waarom niemand echt van oma hield. En dan is er het avontuur met Tom en met Piep, die voor gekke Eddie spioneert. Madelief gaat voor Tom en zijn jongens spioneren, tégen de groep van gekke Eddie.
Daar komen beslist ongelukken van. Maar ze vindt die Tom zó tofl

Voor deze boeken kreeg Guus Kuijer twee keer een Gouden Griffel en een keer een Zilveren.
Natuurlijk staan ook weer alle tekeningen van Mance Post in deze uitgave, de tekeningen die van het begin af aan bij Madelief hebben gehoord.
We volgen Madelief in haar ontwikkeling, zien hoe ze veranderingen in haar leventje verwerkt, zich laat gelden ten opzichte van eenzelvige dan wel vrij gewelddadige vriendjes en hoe ze leert van de verhalen van opa over zijn pas gestorven vrouw. Aardig om deze ontwikkelingsgang zo achtereen te kunnen lezen. Maar ook zit er een nadeel aan deze bundeling: de doelgroep is heel breed. Kleinere kinderen die Madelief aanvankelijk best kunnen volgen, zullen met de grotere Madelief wat meer moeite hebben. De grote kwaliteit van de auteur is observatievermogen: wat hij ziet, zet hij in rake woorden trefzeker neer. In 'Krassen op het tafelblad' is hij heel subtiel. Zijn humor gaat soms over de kinderhoofden heen. Zijn taal is eenvoudig: korte zinnen, geen moeilijke woorden. De opbouw van elk boek in korte hoofdstukjes versterkt de indruk van eenvoud. Ook in deze editie de onvolprezen tekeningen van Mance Post. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.