MarktPlaza

Groot Schuylenburg Apeldoorn 25 jaar- koor en Orkest bewoners -vinyl LP

726x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Verzenden
Verzendkosten

Omschrijving

Groot Schuylenburg Apeldoorn 25 jr- koor en Orkest bewoners

In Mooie Staat

Mooie herdenkings LP, uitgegeven t.g.v.

25 jaar

Groot Schuylenburg Apeldoorn ('s Heeren Loo)

Vinyl LP 30 cm 33 rpm
Fotohoes
Mirasound SP 187/ loonpersing Phonogram 6812 183

Muziek van de Bewoners ((medewerkers zijn op de hoes genoemd, zie onderstaande specificatie)

Jongenskoor o.l.v Alb. J Vos
Meisjeskoor en blokfluitclub o.l.v. Mej. C. Menkveld
Orgel Alb. J Vos
Hans Veenstra Trompet/kunstfluiter
Marton Ham Drums/ hunstfluiter

Inhoud (Zie ook scan)
ps 138 Ruwe Stormen mogen woeden
Eens als de bazuinen klinken
O Kind van God
Mijn vader dank u wel
Er is vreugde louter vreugde
In vadders huis
Waarom toch
Glory HAllelujah
U en ik, nobody knows
Go Tell it on the mountain

Kant B

ps 43
God is Goed
Kent gij reeds de goede herder
Geef mij kracht
Heer wees mijn gids
De herder is mijn here god
Onze vader

Bijzondere Lp , te koop bij bod vanaf 12,00 euro
ex kosten verzenden (pakket)

------------
evt afhalen west betuwe bij goede tijdsafspraak
-------------------------
Aan deze plaat werd medewerking verleend door (de namen staan achterop de hoes vermeld)

Jan van Brienen
D v.d. Heide
Ronald Boom
Arend Bakker
Hans MAas
Guus Jansen
Herman Visser
Guus van der Hoek
Dick van Zomeren
O van Alderen
Hom van Doornik
Charlie van den Berg
Henk Ketting
F.J. de Vries
Koos Sculen
Rnom v.d. Bos
Hans Amende
Willy van der Wee
Herman Schuurman
E Achterberg
Simon Bakker
Gerrit Florijn
Dirk van Scharrenburg
Emiel v Lierop
Herman Groenhouwe
H Veenstra
Wim Mulder
W Postma
Wim Mossink
Kedes Kuins
J de Nooy
Jelle Reijenga
Arend
Ernie
Lies
Grietje
Gerda
Loos
Bert
Fogeltje
Marja
Tonny
Hanneke
Frederik
Alice
Nelleke
Hennie
Tnie
Fenny
Han
Agnes
Wilma
Janna
Ria
Ria Wit
Karen
MAriët
Hanna
Koos
Ellie
Joke
Nekeke
HAns
KArin
Hanny
Eilco
Wilja
HAns
Alie
Theo
Tess de Jong
MArin Medendorp
J Meyboom
Roel Schreurs
Arie Rector
Otto Harteveld
Simon Makkes v.d. Deyl
Hans Blanket
Dirk Boerman
Kees
Cris LAverman
Eisse Folkers
M HAm
Antopn Burgerma
F.v.d.Dooren
Rijk van Hal
Jaap Middel
J de JOng
*

WIKIPEDIA
Groot Schuylenburg, was een christelijk centrum voor mensen met een verstandelijke beperking in het gebouw van Het Apeldoornsche Bosch in Apeldoorn. Groot Schuylenburg maakte deel uit van 's Heeren Loo, de grootste aanbieder van gehandicaptenzorg in Nederland. De instelling is nu opgesplitst in regio's van 's Heeren Loo.

Van 1952 tot nu
Groot Schuylenburg ging in 1952 van start in de leegstaande gebouwen van het voormalige Joodse verpleeghuis Het Apeldoornsche Bosch. Het initiatief lag bij de Vereniging 's Heeren Loo, een protestants christelijke vereniging die in Ermelo en Noordwijk al "inrichtingen voor geesteszwakken" exploiteerde. De behoefte vanuit christelijke gezinnen om kinderen met een verstandelijk gehandicapt in een zorginstelling te doen opnemen was groot. Groot Schuylenburg nam in de eerste jaren in hoog tempo honderden kinderen op. Aan deze kinderen werd 24 uur per etmaal zorg verleend: de kinderen woonden op het terrein, gingen er naar school, recreëerden er (het jaarlijkse uitje uitgezonderd) en gingen er naar de dokter. Bezoek van familie was aan afspraken gebonden. Het aantal bewoners lag door de jaren heen tussen de 700 en de 800. Ongeveer vanaf 1980 werd Groot Schuylenburg, evenals andere soortgelijke instellingen, opener naar de buitenwereld. Ouders en familie werden bij de zorg betrokken. De eerste "sociowoningen" verrezen in de naastgelegen nieuwbouwwijk, waar kleine groepen voormalige bewoners "genormaliseerd" konden wonen, terwijl voor sommige bewoners werk buiten "de Stichting" werd gezocht. Tegenwoordig wonen, werken en/of recreëren honderden cliënten buiten het terrein. Op het terrein verblijven voornamelijk nog mensen, die door hun bijkomende lichamelijke of psychische problemen minder op hun plaats zijn in de "gewone wijk". Anderzijds levert het centrum dagopvang, thuiszorg, medische zorg, psychologische begeleiding en andere therapieën aan mensen die bij de ouders of in andere voorzieningen wonen. Hoewel in de loop van de tijd natuurlijk bewoners zijn overleden of verhuisd, en tevens vele kinderen en volwassenen zijn opgenomen, wonen vele cliënten al sedert de jaren vijftig in een voorziening van Groot Schuylenburg. De gemiddelde leeftijd van de cliënten neemt jaarlijks toe. Sedert 2003 is Groot Schuylenburg als naam niet meer in gebruik; er is sprake van enkele regio's binnen 's Heeren Loo, dat zich profileert als één organisatie met talloze 'regio's'.

Het terrein
De hoofdlocatie, Schuylenburg geheten, ligt op het terrein van Het Apeldoornsche Bosch, gelegen tussen de Zutphensestraat en de Groene Voorwaarts. De gebouwen van dit voormalige psychiatrische ziekenhuis werden vanaf 1952 in gebruik genomen als woning en school voor de bewoners en de intern wonende verpleegkundigen. Het "Ontspanningsgebouw" werd behalve voor ontspanning ook voor kerkdiensten gebruikt. De voormalige synagoge werd gymzaal. Vanaf de jaren tachtig werden veel oude gebouwen afgebroken en vervangen door nieuwe paviljoenen. Hierbij werd getracht de monumentale bomen zo veel mogelijk te sparen, soms werd er letterlijk omheen gebouwd. In toenemende mate wordt er gebruikgemaakt van woningen en werkplekken (winkels bijvoorbeeld) buiten het terrein, terwijl de voorzieningen op het terrein, zoals de supermarkt zich richten op cliënten van buiten. Op het terrein staan nu nog enkele vooroorlogse gebouwen die bijna allemaal rijksmonument zijn. Opvallend zijn de talloze beeldhouwwerken uit de jaren negentig van Roemeense kunstenaars, die daar zijn verrezen als tegenprestatie voor de ondersteuning door Groot Schuylenburg van een gehandicaptenkliniek in Sighet Marmatiei, Roemenië. Het terrein zal in de nabije toekomst onder de naam Parkbos Schuylenburg integraal deel uitmaken van de nieuwe Apeldoornse wijk Zonnehoeve, die op dit moment in aanbouw is. In 2009 kregen de paden en wegen van het instellingsterrein officiële straatnamen, die meestal herinneren aan de geschiedenis van het Apeldoornsche Bosch en soms aan Groot Schuylenburg.