MarktPlaza

Groot-Brittannie

140x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Groot-Brittannie
Deel 8
Reeks: Kijk op de wereld
Geografie en Volkenkunde voor jonge lezers
Door Robert Clayton en John Miles
1970, Zuid-Nederlandse Uitgeverij
48 pag.
harde kaft
Geïllustreerd met vele foto’s en afbeeldingen
Formaat: ongeveer het A4-formaat
Hoekjes van de kaft beetje beschadigd
Teab (aub bieden excl. de eventuele porto)
(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep ‘studieboeken’. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)
“In dit deel maakt de lezer kennis met de Britse eilanden. Al ligt Groot-Brittanië helemaal niet ver van ons land verwijderd, tch weten de meesten van ons eigenlijk maar weinig van dit gebied en zijn bewoners. De schrijver vertelt ons over de geografische liggin, het klimaat en de bevoling, over de industriële ontwikkeling, over pogingen tot decentralisatie van de industrie en over de ontwikkelingsgebieden. dOok worde nde verschillende aspecten van de Britse economie beschreven. We kunnen lezen over de hoofstad, Londe n, over toerisme en onderwijs.
Dank zij de vele foto’s, kaarten en tekeningen, zal het gemakkelijk zijn voor degenen die dat wensen, een heldere kijk op verschillende problemen te krijgen.
Groot-Brittannië is de laatste jaren politiek en economisch dichter bij het vasteland van Europa gekomen. Daarom zal dit boek in een behoefte voorzien die vroeger niet in zo sterke mate bestond.”