MarktPlaza

Grisélidis 1891 Silvestre - Schaapherderin en de Duivel

103x bekeken
5 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Hardcover. Silvestre, Armand; Morand, Eugène. Grisélidis. Mystère en trois Actes , un Prologue et un Epilogue en vers libres. Paris: Ernest Kolb, 1891. (6), 1-16, v-vii, (1), 17-99 blz. Formaat circa 23,5 cm.
Linnen op rug, gemarmerde boorden. Letters en versieringen op rug in goudopdruk. Linnen op band wat smoezelig en onderaan met vlekje. Voorin blanco blad met stukje uit bovenzijde geknipt. Tekst met wat foxing.
Eerst zes ongepagineerde bedrukte bladzijden (Franse titel met verso informatie over de bij deze druk behorende op speciaal papier gedrukte exemplaren, titelpagina met verso opgave van de personages, dedicatie met verso onbedrukt), daarna bladzijde 1 t/m 16 van de hoofdtekst, hierna vier bladzijden van de proloog (bladzijde v t/m vii, verso van vii onbedrukt), gevolgd door de rest van de hoofdtekst t/m bladzijde 99 (verso met informatie over de drukker dus laatste bladzijde).
Titelpagina vermeld behalve een proloog ook een epiloog. Deze is echter waarschijnlijk nooit gedrukt aangezien een gedigitaliseerde versie deze ook niet heeft en andere exemplaren ook slechts 99 bladzijden vermeld. Gedigitaliseerde versie gelijk aan mijn exemplaar (alleen daar zijn de vier bladzijden van de proloog op de juiste plek ingebonden).
Grisélidis is een toneelstuk gebaseerd op een middeleeuws verhaal. De schaapherderin Grisélidis weerstaat de pogingen van de Duivel om haar tot overspel aan te zetten. In 1894 zou dit toneelstuk de aanzet geven tot een opera door Jules Massenet. Referentienummer 11043.

20 euro

Als u biedt is dat exclusief verzend- en verpakkingskosten (4,25 euro als brievenbuspakketje met Postnl, met pakketcode) of afhalen in Ede. Zie ook mijn andere advertenties voor gecombineerd verzenden.