MarktPlaza

Graziella 1863 Lamartine - 33 platen Alfred de Curzon

128x bekeken
3 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Hardcover. Lamartine, A. de. Graziella. Avec les dessins d’Alfred de Curzon. Paris: Hachette et Cie. – Pagnerre – Furne et Cie., MDCCCLXIII (1863). 160 blz. Formaat circa 31,7 cm, gewicht ongeveer 1,72 kg.
Leer op rug met vijf ribben. Versieringen band in goudopdruk. Bladzijden goud op snede.
Boek compleet: tekst en alle 33 platen buiten de tekst aanwezig (achterin een lijst van platen). Verder nog illustraties in de tekst. Band met slijtageplekjes. Bij één plaat ontbreekt het beschermende semitransparante papier, bij één andere mist een hoekje van het semitransparante papier. Boekblok met wat foxing.
Roman over een jonge Fransman die tijdens een bezoek aan Napels verliefd wordt op de kleindochter (Graziella) van een visser. Wanneer hij terugkeert naar Frankrijk begint hij zich te schamen voor zijn liefde voor de arme kleindochter van de visser. Pas als hij verneemt dat ze overleden beseft hij hoe dwaas hij geweest is om zich voor haar te schamen.
Fraaie platen en illustraties. Referentienummer 11483.

60 euro

Vraagprijs/bieden is exclusief verzendkosten. Verzendkosten 4,75 euro naar een afhaalpunt (DPD) of 6,95 euro met Postnl (bezorging aan huis). Afhalen ook mogelijk (op afspraak). Zie ook mijn andere advertenties voor gecombineerd verzenden.