MarktPlaza

Grace Metalious - Peyton Place

64x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Grace Metalious - Peyton Place
Uitgeverij A.J. Luitingh
382 pag.
klein stukje van de rug geplakt, ezelsoor in de achterkaft, ouderdomsvlekjes aan de zijkanten van het boek
Teab (aub bieden excl. de eventuele porto)
(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep 'romans'. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)
"Grace Metalious, de zeer jonge Amerikaanse schrijfster van PEYTON PLACE, werd na het verschijnen van deze roman onmiddelijk bekend als de Amerikaanse Françoise Sagan. Het boek sloeg als een bom in en schoot direct naar de bovenste plaats van de bestsellerlijst.
En waarom? Omdat het boek een gemeenschap beschrijft, een gemeenschap van mensen zoals die overal ter wereld voorkomt. Mensen die leven, liefhebben, haten, mensen met goede en slechte eigenschappen. Dit alles wordt echter met zo'n openhartigheid en eerlijkheid beschreven door de jonge schrijfster Grace Metalious, dat dit boek ongetwijfeld vele mensen zal schokken. Maar dit is niet meer dan logisch, immers, is het werkelijke leven ook niet dikwijls schokkend? De meeste critici over de gehele wereld zijn éénstemmig in hun oordeel dat het hier een werk betreft dat door zijn niets verbloemende, ontstellende onthullingen over de samanleving in een klein Amerikaans stadje, een ieder tot nadenken zal stemmen. De bedoeling van dit boek ligt toch zoveel dieper dan men bij oppervlakkige lezing denken zou: het gunt de lezer een blik in een wereld, waarvan men het bestaan nauwelijks zou vermoeden. Het is een sterk, realistisch boek geworden, maar als men het meen oordeel leest, zal men bemerken, dat achter alle beschrijvingen, achter alle gebeurtenissen een warme liefde leeft, een liefde die niet alleen gegrondvest is op 'goede tijden' en een gemakkelijk leventje, maar een liefde die bestand is tegen geroddel, felle aanvallen en afwijzing. Het is dan ook onbegrijpelijk dat in dit Amerikaanse plaatsje de mensen zó ontdaan waren door deze roman, dat men de man van de schrijfster, onderwijzer in 'Peyton Place', direct heeft ontslagen, naar aanleiding van het feit dat zijn vrouw dit boek heeft durven schrijven.
Wij zijn ervan overtuigd, dat 'Peyton Place', zoals in elk land waar het verschijnt, een boek is, waarover jaren nog gesproken zal worden."