GOED SAMEN LEVEN - Politiek voor mensen van morgen

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 87x bekeken
  • Datum geplaatst 3 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Niet van toepassing
Staat van het product
Nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

GOED SAMEN LEVEN

Politiek voor mensen van morgen

door Fernando Savater

n zijn hoogst actuele boek «Goed samen leven» buigt Fernando Savater zich over een van de urgentste problemen van onze tijd: hoe kunnen wij goed samen leven in een snel veranderende wereld.

Op dezelfde speelse, heldere en tot nadenken stemmende wijze als hij in zijn mega-bestseller «Het goede leven» de ethiek benadert, behandelt een van de meest gelezen filosofen ter wereld in dit boek de kwestie ‘politiek’.

En dan in de breedste zin van het woord, want politiek gaat niet alleen om regering of parlement, het gaat niet om beroepsbestuurders of onleesbare ambtelijke nota’s, nee, politiek gaat om onszelf, om hoe wij met elkaar op straat, op school, op het internet, ja in het dagelijks leven met elkaar omgaan.

In «Goed samen leven» maakt Savater duidelijk dat politiek een ander woord is voor de vraagstukken waarmee iedereen – jong en oud, man en vrouw – elke dag opnieuw tegenaan loopt. Het gaat dan om alledaagse vraagstukken als: waarom betekent vrijheid ook verantwoordelijkheid? – wat is de relatie tussen individualisme en gemeenschapszin? – wat heeft eigenbelang te maken met het welzijn van anders? – waarom mag respect nooit kritiek in de weg staan?

Dit boek maakt op even inspirerende als enthousiasmerende duidelijk waarom politiek ons allemaal elke dag opnieuw ter harte gaat.

FERNANDO SAVATER [1947] is een van de meest gelezen filosofen van onze tijd.

Hij is hoogleraar filosofie aan de Universiteit van Madrid en verwierf wereldfaam met een aantal eerder verschenen  filosofische bestsellers 

Uitgave: Bijleveld

Paperback, 176 pagina's

In NIEUWSTAAT

(CDJK FVS)


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.