MarktPlaza

Go Verburg - De zwarte cirkel

94x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Go Verburg - De zwarte cirkel
Spiegelserie
Nv gebr. Zomer & Keunings uitgeversmaatschappij
256 pag.
harde kaft met stofomslag
stofomslag heeft aan achterkant wat vlekken, stofomslag heeft wat slijtagespoortjes, naamstempel voor in het boek
Teab (aub bieden excl. de eventuele porto)
(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep 'romans'. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)
"Deze roman verplaatst ons naar de goudmijnen van Zuid-Afrika, speciaal die van Witwatersrand. Alleen de negers - kerels met een oersterke body - zijn in staat de harde en zware boven- en ondergrondse mijnarbeid te verrichten. Uit de dorpen in veraf gelezen gebieden komen ze op contract werken. Om als hun overeenkomt is beeindigd, naar hun kralen terug te keren.
In de goudmijnen, waar men een conglomeraat van rassen aantreft, worden soms door allerlei oorzaken de spanningen hoog opgevoerd. En dat de geladen atmosgeer tussen de zwarte arbeiders en het leidinggevend apparaat, dat voornamelijk uit blanken bestaat, een uitweg zoekt, is overduidelijk. Als de jonge Hollandse ingenieur Meerkerk zijn werk in de mijn aanvangt, wordt hij al spoedig met de realiteit der heersende verhoudingen geconfronteerd. Nuchter als hij is, besluit hij een afwachtende houding aan te nemen. Maar weldra bemerkt hij dat dit grote problemen schept.
In een reeks dramatische conflicten, die de gehele arbeidsgemeenschap van Witwatersrand in beweging brengt, wordt hij gedwongen zijn plaats te bepalen. En Meerkerk, opgevoed in een land waar verdraagzaamheid een der pijlers van de samenleving is, laat uiteindelijk zijn neutrale houding varen...
Het is dit gegeven, dat door Go Verburg in dit boek met talent is uitgewerkt."