Giulia Enders - De Mooie Voedselmachine

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 58x bekeken
  • Datum geplaatst 3 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Niet van toepassing
Staat van het product
Zo goed als nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

224 pagina's

Alles over de darmen, een onderschat orgaan

Giulia Enders (1990) werkt in Frankfurt aan een promotieonderzoek voor haar studie Geneeskunde. In Duitsland is haar boek Darm mit Charmeeen regelrechte hit: in een half jaar werden er meer dan 700.000 exemplaren verkocht. Haar bestseller is nu ook in Nederland verkrijgbaar als De mooie voedselmachine.In 2012 won ze de Science Slam in Berlijn met haar aanstekelijke presentatie over de charme van je darmen

Je darmem zijn de belangrijkste adviseur van ons brein. Als je lekker in je vel wilt zitten, gelukkiger wilt leven en gezond oud wilt worden, moet je dan ook goed voor je darmen zorgen. Een verkeerde balans in je darmflora kan zelfs samenhangen met overgewicht, depressie, alzheimer en allergieën.

Giulia Enders heeft met De mooie voedselmachine een vrolijk, open en informatief boek geschreven over de spijsvertering. Makkelijk te lezen, vol feiten, fabels, grapjes en de recentste wetenschappelijke inzichten. Haar doel is: iedereen meer kans geven op gezondheid.

Giulia Enders ( 1990) heeft haar studie geneeskunde bijna afgerond. In Duitsland is haar boek een hit: er zijn in een halfjaar meer dan 800.000 exemplaren van verkocht. Het boek is geïllustreerd door haar zus Jill.

Het boek is de vertaling van een Duitse editie uit 2014. De auteur is een studente geneeskunde die bijna is afgestudeerd en voor haar doctoraalscriptie onderzoek heeft gedaan. Zij werkt op het Institut für Mikrobiologie und Krankenhaushygiëne aan het onderzoek. In het eerste deel van het boek worden allerlei wetenswaardigheden over de darm, zoals de bouw en werking van de darm, maar ook zaken als allergieën en intoleranties, verteld. In het tweede deel gaat het over hoe de darm werkt in samenhang met het zenuwstelsel, de zuurproductie in de maag, laxeermiddelen, geprikkelde darm. Ook de samenhang met het centrale zenuwstelsel passeert de revue. In het derde deel komen micro-organismen aan de orde. Bacteriën zoals Salmonella, Helicobacter en Toxoplasma, maar ook wormen als aarsmaden, en hoe zij zijn te bestrijden worden besproken. Dit hoofdstuk eindigt met de bespreking van antibiotica, probiotica en prebiotica. De illustraties in zwart-wit zijn schematisch en simpel gehouden. Per hoofdstuk zijn de belangrijkste bronnen (in het Engels) opgenomen die niet in de standaard leerboeken zijn opgenomen. Voor een breed publiek


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.