MarktPlaza

Gezondheid en gezondheidszorg - een inleiding

108x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Gezondheid en Gezondheidszorg - Een inleiding
Groen van Prinsterer Stichting
1987, Uitgeverij de Vuurbaak
63 pag., isbn 90 6015 723 0
Prijs: teab (bieden excl de eventuele porto aub)
(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep 'psychologie/maatschappij'. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)
"De gezondheidszorg is de laatste jaren veelvuldig in het nieuws, zowel in positieve als in negatieve zin. Positief, omdat in onze gezondheidszorg vaak schitterende resultaten worden geboekt bij de bestrijding van allerlei ziekten en gebreken. Negatief, omdat de kosten van deze zorg torenhoog gestegen zijn en bezuinigingen de laatste jaren dwongen tot soms pijnlijke en ingrijpende maatregelen.
Door vele adviesorganen en wetenschappelijke bureaus zijn rapporten uitgebracht waarin suggesties worden gedaan om tot een oplossing van de problemen te komen. Een efficiëntere organisatie, meer kostenbewust werken en meer eigen bijdragen van de patiënt zijn slechts enkele van de vele voorstellen die worden aangedragen. In deze rapporten wordt echter zelden de vraag gesteld wat nu eigenlijk gezondheid is, of bij wie de verantwoordelijkheid voor onze gezondheid in de eerste plaats behoort te liggen. Toch zijn deze vragen wel degelijk van groot belang.
In deze brochure van de Groen van Prinsterer Stichting worden niet in de eerste plaats concrete voorstellen aangedragen ter verbetering van de situatie in de gezondheidszorg. Dat is ook niet de bedoeling van deze brochure. Wèl wil zij onder meer enkele van de bovengenoemde fundamentele vragen aan de orde stellen die tot nog toe onbeantwoord bleven, omdat juist een discussie over deze vragen noodzakelijk is.
Aan de brochure werd gewerkt door een commissie bestaande uit drs. E.J. Messelijk, mw. Mr. M. Daverschot, M. Douma, drs. Th. Haasdijk, E. van Middelkoop en drs. N.M. Kramer."