MarktPlaza

GESTALTEN TEGENOVER MIJ - Simon Vestdijk

87x bekeken
9 maanden geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Aangeboden door CDJK

GESTALTEN TEGENOVER MIJ
Simon Vestdijk

In 1961 publiceerde Vestdijk Gestalten tegenover mij. Het is een boek met ‘persoonlijke herinneringen’ aan Slauerhoff, Du Perron, Ter Braak, Marsman, Nijhoff, Roland Holst, Willem Pijper en Gerrit Achterberg.
Het is lichtvoetig van toon en geeft heel veel informatie over de vooroorlogse generatie schrijvers en hun relatie tot de beginnende schrijver Vestdijk. Het boek geeft een onovertroffen beeld van 'de literatuur' van de vorige eeuw.
Deze auteurs waren degenen aan wie Vestdijk, zeker aan het begin van zijn carrière, schatplichtig is geweest.

(Over de vraag hoeveel invloed andere schrijvers op Vestdijk hebben gehad en in hoeverre hij op zijn beurt invloed heeft uitgeoefend op de generatie na de oorlog, is veel gepubliceerd. In de Vestdijkkroniek is geschreven over de invloed van Joyce, Rilke, Dostojewski, Proust en veel anderen op het werk van Vestdijk. Wam de Moor liet in zijn boek Meester en leerling (1978) zien hoe schrijvers als Hella Haasse, Willem Brakman, Willem van Toorn, Maarten ’t Hart en Doeschka Meijsing invloed van de meester ondergingen. Een latere generatie auteurs zegt ook door Vestdijk beïnvloed te zijn, zoals Peter Buwalda en andere winnaars en winnaressen van de Anton Wachterprijs.)

Uitg. BB Cargo / De Bezige Bij
Paperback, 304 pagina's
In uitstekende staat