MarktPlaza

Gerti Lang - Motieven in de volksschilderkunst

155x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Gerti Lang - Motieven in de volksschilderkunst
Ideeën - ontwerpen - motieven
Thieme's vrije-tijd-serie
1e druk, 1982, B.V. W.J. Thieme & Cie
79 pag., isbn 90 03 97670 8
met 37 kleurenfoto's
naam voorin boek vermeld
Prijs: teab (bieden excl de eventuele porto aub)

"Jaar in jaar uit verwerft de volksschilderkunst meer aanhangers. De oorzaak hiervan is te zoeken in de veelzijdigheid van deze kunstvorm, zowel wat de keuze van werkstukken als wat de techniek betreft. Ook een beginner durft zich al gauw aan het versieren van een eierdopje of een spanen doosje te wagen. Daarna zal hij het met een kleerhanger of een wandbord proberen. Maar wie lang genoeg geoefend heeft en niet in pure routine is vervallen kan uiteindelijk zijn krachten beproeven op een bank of een kast.
De beschildering moet aangepast zijn aan het te beschilderen voorwerp. Een klein doosje krijgt maar een enkel moetief, bv. een roos met wat bladwerk. Een melkbus verdraagt heel wat meer vormen en kleuren, eventueel een gespachteld medaillon. De kroon op het werk wordt echter gevormd door een beschilderde kst, waarbij de kleuren en motieven van de decoratie op de vlakken en de randen harmonisch op elkaar afgestemd zijn.
Alles hier afgebeelde werkstukken zijn uithet atelier van Gerti Lang, een erkend expert op het gebied van de volksschilderkunst. De lezer vindt hier naast nieuwe motieven vele schetsontwerpen op schaal, die zo nodig met behulp van een pantograaf ('tekenaap') in natuurlijke grootte op calqueerpapier kunnen worden overgebracht. Geen wonder dat alle beoefenaren van de volksschilderkunst dit boekje als een onontbeerlijke verrijking van hun mogelijkheden beschouwen!"

(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep ‘hobby's/doe 't zelf’. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)