Cecile Thijssen.
hardcover, nieuwstaat. 16 x 23 cm. 128 pagina's.
Bijzondere recepten voor de rookoven.
Je komt hem steeds vaker tegen in kookwinkels: de rookoven. Hoe werkt die nu eigenlijk? Was het roken van eten vroeger een manier om eten langer houdbaar te maken, tegenwoordig is het een hobby die steeds populairder wordt. Naast uiteraard vis en vlees kunnen ook groente, kaas, fruit, schaaldieren en noten uitstekend worden gerookt. In deze geheel herziene uitgave zijn de indeling en de receptuur gemoderniseerd. Het resultaat is een fris en verrassend kookboek met heldere en toegankelijke informatie en met circa 60 duidelijke recepten.
Eerst wordt beknopt het gebruik van een rookoven voor huisgebruik behandeld op een fornuis, gasstel, spiritusbrander of andere hittebron, gevolgd door aanwijzingen voor het roken van vis, gevogelte, vlees, wild, kaas, noten en groenten. Met een rooktijdentabel. De recepten zijn voor lunch-, voor- en hoofdgerechten en voor borrelhapjes met (zelf)gerookte ingredienten.