MarktPlaza

Germaine Greer – De vrouw als eunuch

134x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Germaine Greer – De vrouw als eunuch
Meulenhoff Editie
8e druk, 1973, Meulenhoff Nederland b.v.
311 pag., isbn 90 290 0183 6
wat normale gebruiksspoortjes, paar pagina’s vastgeplakt
Prijs: t.e.a.b. (a.u.b. bieden exclusief de eventuele portokosten)
(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep ‘psychologie/maatschappij’. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)
“Het zoveelste (lijvige) pamflet tegen de man? Ja. Maar niet minder tegen de vrouw die zich met al haar opgeklopte charmes vastklemt aan de illustie van het veilige huwelijk.
‘De castratie van de vrouw’, schrijft Germaine Greer, ‘is verricht vanuit de polarisatie man-vrouw waarbij de man kon beschikken over alle energie van de veroveraar waardoor het heterosexuele contact werd teruggebracht tot een sado-masochistisch patroon.
‘De vrouw als eunuch’ laat geen facet terzijde in de geschiedenis van de onderworpenheid van de vrouw vanaf bijbelse tijden tot vandaag. De schrijfster beschikt daarbij over het zeldzame gevoel voor humo r waaraan het medestrijdsters nogal eens ontbreekt. Een van de kernpunten van haar betoog is dat liberalisering voor de vrouw vooral geen vermannelijking moet inhouden, als dat tenminste betekent dat vrowuen even hebzuchtig, geïsoleerd en ruw zouden worden als de man. Germaine Greers veelomvattende onderzoek naar de vrouw in haar rol als eunuch is rijk aan inzichten. Zonder paradoxaal te willen zijn, stelt zij vast dat de man de kans moet krijgen zich te emanciperen van de bijkans mythische last van zijn superioriteitsgevoel.
Germaine Greer is geboren in 1939 in Melbourne en promoveerde in 1968 aan de Universiteit van Cambridge. Zij publiceerde niet alleen in de conservatieve Spectator maar ook in OZ en Sauck (‘omdat dat blad er vanuit gaat dat sex plezierig en vriendelijk kan zijn, zonder bezitsdrang’). Volgens Newsweek houdt haar uiterlijk het midden tussen dat van Vanessa Redgrave en Anna Magnani.”