MarktPlaza

Gerhard Brünner - Droogbloemen en siervruchten

77x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Gerhard Brünner - Droogbloemen en siervruchten
Verzamelen en prepareren
Thieme's vrije-tijd-serie
1980, BV W.J. Thieme & Cie
72 pag., isbn 90 03 91440 0
met 49 kleurenfoto's
kreuk in voorkaft, vlek aan binnenzijde kaft en op titelblad
Teab (aub bieden excl. de eventuele porto)
(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep 'hobby's divers/doe 't zelf'. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)
"Het verzamelen en prepareren van sierplanten.
De bloemenpracht van de zomer voor de winter te bewaren is een oude wens. Met strobloemen is dit heel gemakkelijk en hun bonte boeketten of bloemenkransen zijn ieder jaar in de herfst opnieuw te koop. We kunnen echter nog vele andere planten - uit het vrije veld of uit de tuin - drogen en er 's winters genoegen aan beleven.
Gerhard Brünner - die planten droogt en een bloemenvriend is - laat ons zien, hoe eenvoudig het is om grassen te drogen, hoe we de vele verschillende immortellen moeten behandelen, hoe we bloemen en plantendelen op verschillende manieren kunnen drogen. Hij bewchrijft uitvoerig, hoe bloemen hun natuurlijke vorm en kleur kunnen behouden, hoe herfstkleuren geconserveerd en gedroogde planten als decoratie gebruikt kunnen worden.
Voor iedere methode noemt hij de meest geschikte planten,die we in de natuur kunnen verzamelen of in de tuin kunnen kweken. Aan siervruchten en exotische droogbloemen,die bij de bloemist verkrijgbaar zijn, is een apart hoofdstuk gewijd.
De mooie kleurenfoto's laten de geprepareerde planten zien en moedigen ons aan om zelf met dit scheppende werk te beginnen."