Georgeanne Brennan - Olijven, Ansjovis En Kappertjes (Hardcover/Gebonden)
Kenmerken
- Conditie
- Zo goed als nieuw
- Levering
- Niet van toepassing
Omschrijving
128 pagina's
smaakmakers uit de mediterrane keuken
Georgeanne Brennan, die al veel bekroonde kookboeken op haar naam heeft staan, onthult het geheim van de mediterrane kookstijl: gebruik verse ingrediƫnten, voeg hieraan gewoon een paar olijven, kappertjes of ansjovisfilets toe en in een oogwenk waant u zich in het gouden heuvellandschap van Italiƫ of aan de zonovergoten kust van Griekenland. Of u nu kiest voor klassieke Caponata, Puttanescasaus of gevulde zeebaars met kappertjes en venkel: olijven, ansjovis en kappertjes vervolmaken de smaak van talloze gerechten.
Zonder de drie ingredienten uit de titel zou de mediterrane keuken niet half zo lekker en heel wat minder interessant zijn. Ze dienen niet alleen ter garnering, maar hebben vooral de functie om, waar nodig, de smaak op te halen. De inleiding geeft informatie over herkomst, toepassingsmogelijkheden, wijze van inmaken en waar op te letten bij aankoop. Daarna volgen drie hoofdstukken: voorgerechten en salades, hoofdgerechten en beleg, sauzen en brood. Het merendeel van de recepten komt uit het gebied rond de Middellandse Zee. De bereidingswijze wordt duidelijk door middel van de stap voor stap methode uitgelegd. Rustige vormgeving: de namen van de gerechten staan in toepasselijke olijfgroene kadertjes, verder veel kleurenfoto's. Alfabetische inhoudsopgave.