MarktPlaza

Gehakte Hagedis

102x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

In Gehakte hagedis neemt Isabella Tree ons mee op een unieke reis door Mexico. Ze maakt kennis met vijf totaal verschillende, zeer kleurrijke culturen die noch in hun eigen land, noch in de rest van wereld erg bekend zijn.
Isabella neemt deel aan rituelen in het door oorlog verscheurde Chiapas; feest met de travestieten en vrouwelijke stamhoofden van Juchitán; wacht op de komst van de geesten op een oude begraafplaats bij het meer van Pázcuaro tijdens de Nacht van de Doden; eet van de hallucinogene peyotlcactus in de woestijn samen met Huicholindianen en brengt Pasen door met een aantal vurige, zichzelf geselende boetvaardigen.
Gehakte hagedis is een buitengewoon boeiend verslag van een reis door het oude en het nieuwe Mexico door een van de beste nieuwe auteurs van reisverhalen.
'Isabella Tree heeft een grote verscheidenheid aan kwaliteiten die haar in staat stelt over wilde en afgelegen plekken te schrijven; inzicht, sympathie, moed, een heldere en kleurrijke welbespraaktheid en een goed gevoel voor humor' Patrick Leigh Fermor
'Een uitstekend, zeer leesbaar boek' The Guardian
'Een van de meest talentvolle auteurs van reisverhalen die er aan de horizon is verschenen' Eric Newby