MarktPlaza

Geertrui Daem - Troetel (Hardcover/Gebonden) Kinderjury Nieuw

38x bekeken
3 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Geertrui Daem  -  Troetel (Hardcover/Gebonden)  Kinderjury  Nieuw

BCZ

80 pagina's

De knuffel van Isadora, Troetel, is per ongeluk alleen in Engeland achtergebleven en probeert de weg naar huis terug te vinden. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar.
Actrice en toneelschrijfster Geertrui Daem publiceert met Troetel haar eerste boek voor kinderen. Het vertelt "de geschiedenis van een verloren knuffelbeest". Kleine Isadora heeft haar knuffel Troetel meegegeven met mama, die op reis moest. Mama vergeet Troetel op de hotelkamer. Het knuffelbeest, dat net als allerlei andere dingen en dieren kan praten en bewegen zonder dat de mensen daar iets van merken, is de wanhoop nabij. Hij vertrouwt vast dat mama of Isadora hem komen halen maar het bange wachten levert niets op dan ontgoocheling en woede. Het heeft heel wat voeten in de aarde voor Troetel zijn weg naar huis terugvindt.


Daem slaagt erin de gevoelens van Troetel -- zijn hoop, verlangen, angst, ontgoocheling, wanhoop, vreugde -- overtuigend weer te geven, zonder sentimentaliteit. Als Troetel ontdekt dat hij alleen op de hotelkamer gebleven is, lezen we: "Hij kon niets anders doen dan wachten. / Wachten. Alleen. Met niets om handen. / Met niemand om mee te praten. / Troetel liep ijsberend de kamer door. / Heen en weer. Heen en weer. Heen en weer. / Dit is erger dan verveling, dacht hij. Hij beet op zijn nagels. Hij krabde over zijn vel. Trok aan zijn haren. Beet weer op zijn nagels". Een effectieve techniek daarbij is de herhaling van begrippen door (bijna-)synoniemen. Zo blaft de sadistische hond Tarzan: "Ik wil je alleen horen piepen en jammeren en janken en huilen van de pijn. Dat is pas fijn." Tarzan is een krachtig getekende hond. Ook de andere belangrijke personages komen tot leven; ze kregen allen een eigen stem, die verandert met de wijzigingen die de eigenaar ervan ondergaat.

Op vrijwel alle bladzijden staan tekeningen van Jaklien Demuynck, met en zonder kleuren, over de hele pagina of bijna klein als vignetten, in of naast en zelfs een paar keer achter de tekst, vaak met een humoristische of ironische toets. 

Bespaar portokosten bekijk ook mijn andere advertenties