Gedichten - van J.P. Guépin

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 79x bekeken
  • Datum geplaatst 6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Niet van toepassing
Staat van het product
Zo goed als nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Te koop:
GEDICHTEN
van J.P. Guepin

Over Guepin:
- De poëzie van Guépin speelt zich af tussen
denken en vergeten met steeds andere accenten en nuances. Een springerige poëzie, nu eens heel gewoon, dan weer kryptisch; sentimenteel en geleerd, met steeds andere, momentele handgrepen in allerlei vormen van werkelijkheid, mythe en droom.
(Rein Bloem, VN, 16-03-1968)

- Guépin leeft in de veronderstelling dat alles wat hij schrijft waard is herdrukt te worden. Die veronderstelling, produkt van zijn maliciaueze hoogmoed, is onjuist. Zeker de helft van de stukken bestaat uit gelegenheidsrecensies met detailkritiek op boeken die alleen door specialisten gelzezen zullen worden.
(Carel Peeters, n.a.v. 'De Tweede Wet van Guépin, VN, 31-05-1975)

- Hoewel het werk van J.P. Guépin op het eerste gezicht een heterogene indruk maakt - hij schreef diverse genres poëzie, een enkel kort verhaal, columns, speelse kritieken, erudiete essays, literaire, godsdiensthistorische en archeologische vakstudies - vertoont het bij nader inzien een sterke eenheid: als dichter en geleerde is Guépin gefascineerd door verschijnselen als ambiguïteiten, paradoxen, raadsels, ironie.
(Rudi van der Paardt, Kritisch Lexicon van de Nederlandstalige Literatuur na 1945, november 1986)

- Guépins stijl, toon en provocerende standpunten zorgden er vaak voor dat hij niet de aandacht kreeg die hij verdiende. Nederland was voor zijn eigenzinnige veelzijdigheid, tomeloze energie en haarscherpe intelligentie wellicht niet de ideale arena. In kleine kring werd hij wel bewonderd
(David Rijser, NRC, ?-02-2006)

|Uitgave: Bert Bakker
Paperback, 248 pagina's
In goede staat
(CDJK)


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.