Gebedsdoos hanger van Tibetaans zilver met Aum symbool

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 48x bekeken
  • Datum geplaatst 2 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

Tibetanen dragen de boeddhistische gebedsdoosjes (ook wel genoemd gau of ghau) vaak als hanger aan een ketting. Het zijn amuletten (beschermers) en worden verondersteld geluk en bescherming te brengen aan de drager.

Het Aum of Om kom je vaak tegen in Boeddhistische en Hindoestaanse mantra’s aan het begin van een zin en wordt als de basis-mantra beschouwd. Een bekende Boeddhistische mantra is:  ook wel de mantra van mededogen. Het betekent: de parel van het universum is de lotus van mijn hart oftewel:

Dit traditionele gebedsdooshangertje is prachtig ingelegd met  geperst Turkoois en Koraal en is versierd met een goudkleurig Aum symbool.
De beschermende steen Turkoois geeft positieve energie, levensvreugde, vertrouwen, inzicht en hoop. Deze prachtige blauwgroene edelsteen wordt al sinds mensenheugenis als talisman gebruikt.
Koraal wordt al sinds de prehistorie als edelsteen gebruikt. Het heeft een geschiedenis van religieuze betekenis en werd ingezet als sterke talisman. Koraal is een van de zeven schatten in Boeddhistische geschriften en Tibetaanse Lama’s gebruiken het in rozenkransen.  
Tibetaans Zilver is een nikkelvrije legering van verschillende metalen met een laag gehalte zilver. Het materiaal gedraagt zich wel als zilver; het glimt en vertoont dezelfde vorm van oxidatie als zilver. Door het met een zachte doek te poetsen, gaat het prachtig glanzen.

 

 

 

Gratis verzending (binnen Nederland) en retourgarantie!

 


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.