GEBED IN SCHOONHEID - Privé-devotie in Middeleeuwse ku…

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 84x bekeken
  • Datum geplaatst 2 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Niet van toepassing
Staat van het product
Nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Vraagprijs

Omschrijving

GEBED IN SCHOONHEID

Schatten van privé-devotie in Europa (1300-1500)

door HENK VAN OS

Dit boek begeleidde de expositie (gehouden van 26 november 1994 tot 26 februari 1995 in het Rijksmuseum te Amsterdam. Henk van Os bespreekt op de hem eigen wijze 44 topstukken van de devotieve kunst der late Middeleeuwen.

Schilderijen, getijdenboeken, beeldjes, prenten enz. hielpen ook toen al de gelovige mens spirituele vreugden te beleven aan de omgang met God door zich te vereenzelvigen met de vrome figuren, uit de bijbel en de kerkgeschiedenis, rond Jezus.

Van Os, bekend van de tv, weet de lezer de middeleeuwse samenleving en haar religieuze kunst zo meeslepend binnen te voeren, dat deze de moeilijkheid van het kleine lettertype bijna vergeet. Hij richt zich niet in het bijzonder op de iconografie der voorstellingen en evenmin op sociale of historische omstandigheden, en toch houdt de lezer het gevoel over een tijd lang in de wereld die Van Os oproept vertoefd te hebben.

Meer nog dan vergelijkbare werken bevordert deze kennismaking met culturele, religieuze antecedenten van onze leefwereld de belangstelling voor kunst en geschiedenis.

Ook Van Os' drie medewerkers dragen hiertoe bij.

Met 56 afbeeldingen in kleur, 78 in zwart-wit.

Zeer verzorgde uitgave.

Uitg: Rijksmuseum

Groot formaat softcover, 192 pagina's

In NIEUWSTAAT

(CDJK)


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.