MarktPlaza

GAUDÍ - Maria Antoinetta Crippa

95x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

GAUDÍ

Maria Antoinetta Crippa

Dit mooi verzorgde, rijk geïllustreerde deel uit de 'kleine' Taschen-serie geeft in woord en beeld een overzicht van leven en werk van de Spaanse architect Gaudí (1852-1926).

In de inleiding schetst de auteur Gaudí's opleiding en carrière, gezien in cultuurhistorische en sociale context, m.n. in Barcelona. Ook de karakteristieken van zijn unieke, eigenzinnige werk en de waardering van zijn tijdgenoten krijgen aandacht.

Vervolgens komen, in chronologische volgorde, 16 voorbeelden aan bod, o.a. de projecten voor graaf Güell en de Sagrada Familia. Elk object wordt beschreven en afgebeeld in verschillende foto's en is voorzien van een plattegrondje.

De toegankelijk geschreven teksten bevatten veel interessante informatie. De meeste afbeeldingen zijn in kleur; van de zwartwitopnames laat een gedeelte de oorspronkelijke situatie zien, ook van een aantal interieurs.

Evenals in de andere delen van deze reeks wordt besloten met een overzichtelijke 'Biografie in jaartallen'.

De combinatie van informatieve, goed geschreven teksten en talrijke, mooie foto's maakt deze monografie interessant voor een breed publiek.

Uitg Taschen/Volkskrant

Gebonden, hardcover, 96 pagina's

In NIEUWSTAAT

(CDJK G)