MarktPlaza

Gaticanea ou Cruelissima Guerra entre os Caes & Gatos 1781

194x bekeken
8 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Hardcover. Carvalho, Joaõ Jorge de. Gaticanea, ou Cruelissima Guerra entre os Cães, e os Gatos, decidida em huma sunguinolenta batalha na grande praça da real villa de Mafra. Lisboa: Francisco Luiz Ameno, MDCCLXXXI (1781). xi+126+(2) blz. Achterin aanwijzing voor het plaatsen van de platen voor de boekbinder. Eerste druk.
Contemporaine leren band met vier ribben op rug. Versieringen in goudopdruk op rug. Slijtageplekjes band. Met half-title. Voorin ex libris van de Vierde Conde (d.w.z. graaf) de Mafra (D. Thomaz de Mello Breyner (Lisboa, 02-09-1866 Lisboa, 24-10-1933). Oude inscriptie gedateerd 11-III-1928 door de Conde de Mafra op blanco schutblad. Een oudere inscriptie gedateerd 1818 op verso-zijde van half-title. enkele inscriptie met potlood en kleurenpotlood op titelpagina. Op blz. 3 onderaan in kleurenpotlood een aantekening met dezelfde datering als op het blanco schutblad. Uitvouwbare platen op vouwen iets ingescheurd in de blanco marge (niet tot in de afbeelding), twee uitvouwbare plaat aan onderzijde achterkant verstevigd. Met drie gravures/etsen:

Titelplaat
Uitvouwbare plaat voor blz. 1
Uitvouwbare plaat na blz. 80

Het boek verhaalt over een fictieve oorlog tussen katten en honden in de Portugese stad Mafra. Hierbij symboliseren katten vrouwen en honden mannen. Zeldzaam werk. Referentienummer 9450.

900 euro

Vraagprijs is exclusief verzendkosten (14,90 euro als verzekerd pakketje), afhalen op afspraak ook mogelijk. Zie ook mijn andere advertenties voor gecombineerd verzenden.