Gary Crowley: Van HIER naar HIER

Bewaar
  • Aantal keer bekeken 66x bekeken
  • Datum geplaatst 1 jaar geleden geplaatst

Kenmerken


Levering
Ophalen of verzenden
Staat van het product
Zo goed als nieuw
Type advertentie
Aangeboden
Type prijs
Bieden

Omschrijving

Gary Crowley: Van HIER naar HIER

Verlichting als bestemming


Gary Crowley stelt in Van hier naar hier dat de werkelijkheid zoals wij die dagelijks ervaren, een persoonlijke door ons zelf gecreëerde werkelijkheid is, gekleurd door onze waarneming. Als bewijsmateriaal voor deze stelling geeft hij voorbeelden uit de neurologie, de psychologie en toont hij afbeeldingen van optische illusies.
In zijn boek vertelt Gary Crowley waarom de mens geen lange, ingewikkelde zoektocht hoeft te ondernemen om de werkelijkheid direct te kunnen ervaren en tot verlichting te komen. Integendeel, de mens is al verlicht maar beseft dit niet. Alleen zijn wij als het ware voorgeprogrammeerd door het DNA waarin alle herinneringen en reactiepatronen van onze voorouders zijn opgeslagen. Samen met onze eigen herinneringen, interpreteren wij de wereld. Daarmee zijn bewuste keuzes en ook de bewuste wil verworden tot een soort softwareprogramma, dat wordt afgespeeld in de hersenen. Maar gelukkig kunnen we onszelf ‘deprogrammeren’, waardoor het filter van de gekleurde waarneming verdwijnt.
Van Hier naar Hier bevat veel citaten, o.a. van Voltaire, Rumi, Douglas Harding, Wei Wu Wei en uit de christelijke en boeddhistische tradities. Hieruit blijkt dat wetenschappelijke inzichten en mystieke inzichten van verschillende kanten uiteindelijk tot dezelfde gevolgtrekkingen komen. De zoektocht naar verlichting blijkt geen reis ergens naartoe, het is eerder een ontwaken. Daarmee wordt de reis een cirkel, van jezelf naar jezelf: van hier naar hier.

Uitg. Samsara, softcover. Praktisch in nieuwstaat.


ksteso
P150921

 

 


Reageer op deze advertentie

Je moet ingelogd zijn om te reageren op een advertentie.