MarktPlaza

Gangaji: Vrijheid in overgave

65x bekeken
1 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Gangaji: Vrijheid in overgave

In Vrijheid in overgave nodigt Gangaji de lezer uit om te zien wie nu eigenlijk het spel dat leven heet speelt. Ze roept op tot zelfonderzoek. Dit richt onze aandacht op degene die zich een verloren en afgescheiden individu kan voelen, waardoor we kunnen ontdekken dat dit in wezen een verzinsel is.
Er is, aldus Gangaji, namelijk niemand te vinden. Er is niemand die zich verloren voelt. De verlorenheid ontstond in ons eigen hoofd zodat het spel kon beginnen. Met ‘het spel’ bedoelt Gangaji het doorgeven van het verhaal van onze voorouders, vorige levens, vergissingen uit het verleden en vergeten verlangens. Maar dit is niet wat we ten diepste zijn, in werkelijkheid zijn we volgens haar ‘het enige keuzeloze in ons leven’.
Als we bereid zijn dit intensief te onderzoeken, fris, met totale inzet en zonder in slaap te vallen door al die overtuigingen en ideeën over afscheiding, zullen we onszelf gaan zien als datzelfde bewustzijn waar speler, zoeker, scheiding en eenwording in verschijnen en verdwijnen.
Gangaji staat in de traditie van haar leermeester H.W.L. Poonja (Sri Poonjaji) en van diens leermeester Sri Ramana Maharshi. In korte hoofdstukken behandelt zij in dit boek onder meer de volgende onderwerpen, soms in dialoogvorm: vrije wil, overgave, het verhaal van ‘mij’, overleven, seks, macht, emoties en waarheid.

Uitg. Samsara, softcover. In goede staat.


ksteso
2301
P290123