MarktPlaza

Gaby Stroecken: Het miskende kind in onszelf

85x bekeken
3 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Gaby Stroecken: Het miskende kind in onszelf

Invloeden van de kindertijd op het latere leven

Het miskende kind in onszelf is vooral een boek over de ervaringen in onze (vroegste) kindertijd en hoe die van doorslaggevende invloed zijn op ons latere leven. Reeds vanaf ons prenatale bestaan kunnen we in min of meerdere mate verwond en gekrenkt geraken door miskenning van onze natuurlijke behoeften. Deze miskenning komt het duidelijkst naar voren in de verstoring van ons gevoelsleven. De onderdrukking van gevoelens is de pijn van het Kind in de volwassene.

Dit boek wil de lezer uitnodigen om weer in contact te komen met zijn eigen miskende kind. Bewust worden, doorleven en verwerken van onze vroegste ervaringen is de enige manier om af te rekenen met het verleden en om uit onechte patronen te komen. De uitweg uit de impasse van de vervreemding is de bevrijding van het echte-ik, en wel door te rouwen over het verlies van onze ware identiteit.

Het blijft een boek met een confronterende inhoud. Uit de ban van ons verleden geraken is geen gemakkelijke weg te gaan. Het boek wil herkenning en erkenning bieden aan iedereen die deze weg voor zichzelf wil gaan.

Uitg. H&W, paperback. In goede staat.

kstps

P010820