MarktPlaza

Gabriel Garcia Marquez - Herinneringen Aan Mijn Droeve Hoeren (Hardover/Gebonden)

86x bekeken
2 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Gabriel Garcia Marquez  -  Herinneringen Aan Mijn Droeve Hoeren  (Hardover/Gebonden)

BCZ

127 pagina's

De Colombiaanse schrijver en Nobelprijswinnaar Gabriel García Márquez op 87-jarige leeftijd overleden in zijn woonplaats Mexico-Stad.
García Márquez ontving de Nobelprijs voor de Literatuur in 1982. 'Zijn romans en korte verhalen, gesitueerd in een bloemrijke wereld vol verwondering waarin realiteit en magisch realisme naadloos in elkaar worden verweven, zijn een afspiegeling van het leven en de conflicten van Zuid-Amerika,' aldus het Nobelprijscomité.
In 1967 verscheen zijn eerste roman, Het kwade uur, in vertaling bij uitgeverij Meulenhoff. Een jaar later verscheen Honderd jaar eenzaamheid, dat in 1972 in Nederlandse vertaling uitkwam en wereldwijd zou uitgroeien tot zijn bekendste werk. In de decennia daarna verschenen al zijn werken in vertaling bij uitgeverij Meulenhoff, met als meest recente werk zijn zelfportret Leven om het te vertellen (2003) en zijn laatste roman Herinnering aan mijn droeve hoeren (2004)

Een aangrijpend verhaal van een man die op zijn negentigste verjaardag een ongebruikelijk cadeau krijgt van een bevriende bordeelhoudster: een jong meisje, maagd nog, maar in afwachting van een bestaan in de prostitutie. Tussen de oude man en het meisje groeit een ontroerende, kwetsbare en ongewone relatie. Marquez slaagt erin om hun twee levensgeschiedenissen te vervlechten in een gepassioneerde roman over liefde - en de naderende dood.

Bespaar portokosten bekijk ook mijn andere advertenties