MarktPlaza

G vd Heyden - Fluiten in het straatje-van-niks

129x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Gil van der Heyden - Fluiten in het straatje-van-niks
1977, Van Holkema& Warendorf/Unieboek bv
Vanaf 10 jaar
149 pag., isbn 90 269 1566 7
harde kaft
ex-bibliotheek-exemplaar
sommige pagina's wat vlekkerig
Prijs: teab (bieden excl. de eventuele porto aub)
(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep 'kinder- en jeugdboeken'. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)
"Mikel knippert met zijn ogen, en steeds meer, wanneer hij kennis maakt met zijn nieuwe buurjongen Hubert en diens zusje Katharina en regelmatig bij hen over de vloer komt. Hoe anders gaat het bij de familie Bosviool toe dan hij thuis gewend is. Mikels vader verdient het geld (veel) en Mikels moeder doet het huishouden (keurig), maar bij de buren, goeie hemel: mevrouw Bosviool heeft een volledige baan op de fabriek en meneer Bosviool verzorgt een deel van het huishouden en de tuin en de kippen. Zoiets is nieuw in het straatje waar Mikel woont.
Dan gaat er van alles gebeuren: er komt herrie op de fabriek, stakingen, waar mevrouw Bosviool veel mee te maken krijgt. Een liedjeszanger, vroeger beroemd, maar nu vergeten, komt in de straat wonen en de kinderen bemoeien zich met hem: Mikel maakt melodietjes, Katharina schrijft teksten, ze stappen brutaalweg op een journaliste af en ineens blijkt van alles mogelijk, zelfs tv. Alles dank zij...
...Dank zij de ervaring dat het ook anders kan, zodra je vastgebakken ideeën kunt loslaten."