MarktPlaza

Fritjof Capra - Het keerpunt

214x bekeken
11 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Fritjof Capra - Het keerpunt 

 Wetenschap, samenleving en de opkomst van de nieuwe cultuur


 Aan de voornaamste vraagstukken van onze tijd - kanker, misdaad, vervuiling, kernkracht, inflatie, het energietekort - ligt een en hetzelfde krachtenspel ten grondslag. We leven in een tijd van verandering die dramatisch en vol gevaren is, een keerpunt voor onze planeet in haar geheel. We hebben een nieuwe visie op de werkelijkheid nodig, een visie die het mogelijk maakt dat de krachten die onze wereld omvormen samenstromen in een positieve beweging voor sociale verandering. Fritjof Capra, wetenschapper van naam, geeft ons die visie, een holistisch paradigma van wetenschap en geest.
 Dit boek is een poging een hele wereldbeschouwing te ontwikkelen vanuit het standpunt van een toegewijde en ervaren fysicus, die bovendien midden in de Noord-Amerikaanse cultuur staat ... en het is een poging die slaagt.
 Het is buitengewoon gedetailleerd en grondig in de manier waarop het zowel de conventionele als de alternatieve benaderingen omvat van een breed scala van onderwerpen, lopend van ecologie via geneeskunde en psychologie tot economie. Het is wetenschappelijk verantwoord maar leest heel gemakkelijk.

 Uitg. Contact, lijvige paperback. In goede, ongelezen, staat.