MarktPlaza

Frederic Lenoir: Een geschiedenis van onze goden

120x bekeken
5 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Frederic Lenoir: Een geschiedenis van onze goden

Waar komt het religieus gevoel vandaan? De Franse filosoof en romancier Lenoir schetst de ontwikkeling van het religieus besef in een meeslepend verhaal. Dat begint met rituele begrafenissen uit de ijstijd en eindigt met de huidige populariteit van evangelische kerken, sjamanisme en boeddhistische meditatie.

Hoe ontstonden begrippen als verlossing, offer en gebed? Waarom zijn mensen ooit van de verering van vrouwelijke naar mannelijke goden overgestapt? Hoe kwam het geloof in één God tot stand? Waarom gaat godsdienst zo vaak met geweld gepaard? En waartoe dient religie? Lenoir beantwoordt al deze vragen vanuit de positie van een betrokken buitenstaander en baseert zich daarbij op recente wetenschappelijke inzichten. Zijn kennis van zaken is zonder meer indrukwekkend.

Frédéric Lenoir (1962) is filosoof en godsdiensthistoricus. Hij is directeur van 'Le Monde des Religions' en werkt als onderzoeker aan de Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales te Parijs. Hij schreef vele essays en historische romans.

Uitg.Van Halewyck, paperback. Praktisch in nieuwstaat.

kstre

P010518