MarktPlaza

Freddy Hagers - Marjoleintje, doe je mee?

107x bekeken
6 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

Freddy Hagers - Marjoleintje, doe je mee?
Zonnebloem-serie
Voor meisjes tot 12 jaar
Illustraties door Will Berg
6e druk, Uitgeverij Kluitman
124 pag.
harde kaft
ex-bibliotheek-exemplaar
beetje gebruikt uiterlijk, kaft heeft wat slijtageplekken, ook wat gebruikssporen binnenin
Teab (aub bieden excl. de eventuele porto)
(en in mijn winkel vindt u nog veel meer boeken in 37 groepen/genres onderverdeeld, zoals onder andere de groep 'kinder- en jeugdboeken'. In mijn winkel kunt u de groep van u keuze aanklikken)
"In het stadje waar Marjoleintje woont gaat iets leuks gebeuren. De jongens en meisjes van alle scholen gaan meedoen aan een grote openluchtmarkt. Op een open veld mogen de kinderen zelf de kramen bouwen en er komen schattige oudhollandse huisjes.
De opbrengst is bestemd om gebrekkige of arme kinderen te helpen. Als Marjoleintje wordt gevraagd om aan dit grote feest mee te doen en ze hoort voor welk doel, is ze meteen 'in', want je weet hoe die aardige Marjolein is: die wil altijd helpen en vooral met zoiets!
Marjolein en haar vriendinnen doen verschrikkelijk hun best. Ze timmeren en sjouwen als nooit tevoren en ze gaan alle winkels langs om een heleboel prijzen bij elkaar te krijgen.
Op een prachtige stralende dag is het eindelijk zover. De burgemeester opent de markt en er komen veel bezoekers, waardoor de opbrengst erg groot is.
Niemand had dat gedacht en de actie 'Jeugd helpt jeugd' is een daverend succes."