MarktPlaza

Frans Smit: Gustav Meyrink

80x bekeken
3 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Gebruikt
Levering
Ophalen of verzenden

Omschrijving

Frans Smit: Gustav Meyrink

Het leven van een geestelijk zoeker en esoterisch denker

Gustav Meyrink (1868-1932) is bekend geworden als schrijver van korte satirische verhalen en romans èn als occultist. Een man die zoekende was en met de meest uiteenlopende spirituele stromingen in contact stond. Grote roem verwierf hij met de roman De Golem (1915). Zijn leven was bewogen en meeslepend. Zijn werken raakten na zijn dood in de vergetelheid.
Pas na de tweede wereldoorlog nam de belangstelling voor het werk en leven van Meyrink toe en werden zijn boeken herontdekt. Ook het bibliografisch onderzoek kwam toen geleidelijk op gang.
Gustav Meyrinks leven wint aan actualiteit. Een halve eeuw na zijn overlijden begint hij naam te maken als origineel en visionair schrijver, maar ook als voorloper van een type mens dat we tegenwoordig vaak tegenkomen: de zoeker op esoterisch gebied. Met grote gedrevenheid verkende hij dat uitgestrekte terrein en verwerkte wat hij ervoer in zijn boeken.
Deze biografie volgt zijn spirituele ontwikkelingsweg, zijn zoeken naar en het naar bewustzijn verglijden in die bovenzinnelijke gestalte. Die weg is de leidraad voor het volgen van het spoor van Meyrinks rijke leven. 

Uitg. Ankh-Hermes, paperback. Vouwtje in voorzijde omslag, overigens in  goede, ongelezen staat.

AH

2005

P150520