MarktPlaza

Francis van Arkel - Tajine (Hardcover/Gebonden)

74x bekeken
4 jaar geleden geplaatst

Kenmerken

Conditie
Zo goed als nieuw
Levering
Niet van toepassing

Omschrijving

de heerlijke gerechten uit de Noord-Afrikaanse stoofpot

De tajine vindt haar oorsprong in Marokko. Je kunt er eenpansgerechten in maken in vele variaties. De warmteoverdracht vindt in de tajine langzaam plaats, wat de smaak van de gerechten enorm ten goede komt.

Francis van Arkel heeft een aantal tongstrelende recepten samengesteld voor de tajine: recepten met vlees, wild en gevolgelte, met vis, schaal- en schelpdieren, vegetarische recepten en ook recepten van couscous en andere bijgerechten. De diverse smaken krijgen in de tajine alle tijd om goed op elkaar in te werken. Daarbij worden ze in hun eigen kookvocht gaar gestoofd. Het resultaat is een overheerlijk en vetarm gerecht.

Francis van Arkel ontwikkelt recepten voor kooktijdschriften en schreef
diverse kookboeken. Francis is daarnaast werkzaam als foodstyliste en heeft
een zelfstandige praktijk waarin zij voedingsadviezen geeft.

Een tajine is een aardewerken schaal die wordt gebruikt om Noord-Afrikaanse gerechten in te bereiden. In dit receptenboek worden traditionele stoofschotels gemaakt met deze prachtige schaal. De uitgebreide inleiding bevat alle informatie die nodig is voordat men met een tajine kan gaan werken. Ook mensen die (nog) geen tajine in hun bezit hebben, kunnen de recepten uit dit boek maken: met een gewone braadpan, al wordt het gerecht lekkerder wanneer het op de originele manier bereid wordt. Het boek is overzichtelijk ingedeeld op hoofdingrediënt. Recepten zijn voor vier personen en zien er overzichtelijk uit: stap voor stap wordt de werkwijze omschreven, voorzien van een meer dan paginagrote kleurenfoto. Ingrediënten zijn gemakkelijk verkrijgbaar doordat de recepten van Nederlandse makelij zijn. Bevat een alfabetisch register.